השתנה מרובה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

20/04/2001 | 18:30 | מאת: דוד

שלום ד"ר אריאלי שמי דוד בן 66 עברתי ניתוח מעקפים סובל גם מדיאבט אשר הוא מאוזן באופן יוצא מהכלל למרות זאת יש לי בעיה של השתנה מרובה בלילה שאני מוכרח לקום בין 3-4 פעמים בלילה הדבר הזה מפריע למנוחתי,מפני שכך יוצא שאני יישן לסירוגין.בבדיקה שביצעתי בשם Flowe (שתיית מים מרובה והשתנה לתוך מכשיר המוציא דיאגרמה)ומצאו rest בשלפוחית כ 46עד56 לפי דברי האורולוג זה כמות גדולה מדי קיבלתי כטיפול את התרפה Xatral sr 5mg 2 כדורים ליום,אני משתמש בטיפול הזה כחודשיים המצב לא השתנה בבדיקת אולטראסאונד מצאו שהערמונית אינה מוגדלת (המידות הם 2.9-3.4-2.7 ס"מ)שלפוחית שתן בעלת קיבולת קטנה.כשאני הולך לשירותים להשתין אין לי זרם חזק אלא כמות אחרי כמות בהפסקות של כמה שניות עד שאני מסיים להשתין. מצב ה Psa הוא נמוך מאוד באמצא הגבול הנורמלי. אבקש ממך עם תוכל לייעץ לי על מצבי ולתת פיתרונות מעשיים למצב הקיים בתודה מראש דוד

26/04/2001 | 18:46 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדויד שלום לא כתבת כמה זמן אתה לאחר ניתוח המעקפים ישנם תרופות רבות של קבוצת אלפא- בלוקרס שיכולים לעזור לך. תתיעץ עם האורולוג שלך אולי להחליף תרופה או להעלות מינון. אפשרויות אחרות הן שימוש בתרופה שנקאת פרוקיור שמקטינה את נפח הערמונית או תוסף מזון כמו פרוסייף. יש כיום גם טכניקה נסיונית של חימום הערמונית (טרמוטרפיה ) שיכולה לעזור לך. אם כל הדברים האלו יכשלו, ותהיה מספיק זמן לאחר הניתוח והקרדיולוג שלך ירשה אולי אפשר לשקול ניתוח. חג שמח ד"ר אריאלי

27/04/2001 | 15:39 | מאת: דוד

שלום ד"ר יוסף תודה רבה על תשובתך המהירה בהמשך לשאלתך עברתי ניתוח מעקפים (4 מעקפים) באוקטובר 1999 כשנה וחצי מהיום ועוד דבר שקשור מיפוי מוגה שביצעתי בזמן האחרון מראה שתפקוד הלב הוא במצב ירוד למדי והוא מתפקד במצב של 20% .רציתי לדעת האם מידות הפרוסטטה הם בגדר הנורמל (2.9-3.4-2.7 ס"מ) ,קיבולת השלפחוית היא קטנה (לפי בדיקות האולטראסאונד משנת 2000) אינני מבין מדוע יש להשתמש בתרופה להקטנת נפח הערמונית,אם גם כך נפח השלפוחית הוא קטן (פרוקיור) הבעיה היחידה היא השתנה מרובה במשך הלילה ואין לי שום כאבים בזמן ההשתנה וסימפטומים אחרים שאלתי האם תוכל להצביע על מספר סוגי תרופות מקבוצת אלפא-בלוקרס שיכולים להקטין את ההשתנה המרובה בשעות הלילה. אציין גם שטופלתי בorgenin 6 כדורים ביום , לפני הטיפול ב Xatral sr 5mg (מינון מקסימלי הוא 2 כדורים ליום בוקר+ערב) בתודה מראש דוד

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת