ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

27/02/2002 | 17:20 | מאת: נועה

שלום לכולם ! חג פורים שמח ! בבדיקת psa נוספת של אבי , בן 75 , התקבלה התוצאה 6.9 (לעומת 7.7 בבדיקה קודמת). בבדיקת psa free התקבלה התוצאה% 14 . פרופ' מביח בילינסון בדק את אבי ומצא כי הערמונית מוגדלת ורכה ,כי אין צורך בבדיקת אולטראסאונד וכי יש לעקוב אחרי התופעות ולחזור על בדיקת ה-psa בעוד כחצי שנה .לטענתו אין חשש לסרטן הערמונית ובגיל מבוגר ערכים אלו לא בהכרח מעידים על סרטן (psa free גבוה מ-10% ,ו-psa שאינו עולה על 10 - פחות מדאיגים בגיל שלו). אבי מתעורר פעמיים בלילה לשירותים . האורולוג המליץ בפניו על הכדור tab prostamed gold . מה ההבדל בין כדור זה לבין הפרוסייף? איזה כדור עדיף לדעתכם ? האם הכדור שהמליץ הינו על בסיס חומרים טבעיים ? מודה לכם מאוד ! די נשמנו לרווחה. נועה

28/02/2002 | 07:54 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני מקוה שדר' אריאלי יאשר או ישלול את דברי הבאים. ניסיתי להבין מספר כתבות בנושא ה PSA ו PSA חפשי. הפרשים של PSA בין 6.9 ו 7.7 לא במיוחד מובהקים. הייתי אומר שאין שינוי מובהק. זה שאין עליה אלא ירידה מתונה, באמת מעודד. הבדלים כאלה יכולים להוצר למשל מקיום או אי קיום פעילות מינית (במחילה מכבודכם). בכלל בגיל שלנו (גם אני בן 76) ערך של PSA עד 10 די שכיח גם כשאין ממאירות. זה שבדיקת המישוש (של אורולוג מומחה ורב נסיון) מרגיעה, חשוב מאד. PSA חפשי מעל 25% שולל את סרטן הערמונית ב 98% מהמקרים. זאת אומרת שגם לו היה חשד לסרטן מבחינת בדיקת המישוש, אם PSA חפשי מעל 25% ביופסיה היתה שוללת סרטן ב 98% מהנבדקים. תוצאה של 10% , לו היה חשד נוסף מסיבה כלשהי, לא היה סיבה להמנע מביופסיה. התוצאות - לפי עניות דעתי - אומרות שאפשר באמת להיות רגועים אבל צריך להמשיך לעקוב. לפי מה שדר' אריאלי כותב בתשובות שונות, לא יזיק לקחת בנוסף ל PROSTAMED, שאמור לעזור לסימפטומים של השתנה תכופה, גם "פרוסייף" שאמור להפחית את הסכנה של סרטן. תהיו בריאים.

28/02/2002 | 19:17 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לנועה שלום מי אנחנו הקטנים שנחשוב אחרת מהפרופ' מבלינסון??? אני אישית ( אני מדגיש שזו גישתי האישית ), לו אביך היה מטופל שלי הייתי ממליץ לבצע בכל זאת ביופסיה של הערמונית למרות כל מה שכתבת. הטזופלמד היינו אכן על בסיס צמחי. לי אישית יש יותר נסיון עם פרוסייף. מבין 250 מטופלים שלי בפרוסייף היו 3 מטופלים עם שינויים טרום-סרטניים בביופסיה וPSA גבוה. (PIN HIGH GRADE ). ביופסיה חוזרת הממצא הטרום סרטני נעלם. ישנם מחקרים אפידמילוגיים ועל בעלי חיים שמוכיחים חד משמעית העלמות סרטן כאשר משתמשים בליקופן וסויה (החמרים היסודיים של הפרוסייף) איני ממליץ לאף מטופל טיפול צמחי במקום אבחון וטיפול רפואי , אלא בנוסף לטיפול הרפואי ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת