תשובות

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

22/02/2002 | 18:17 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

דר' אריאלי היקר, כל השאלות היו כאלה שאינני יכול לתרום להן כלום, פרט לזאת של "שירז" ודוקא שם נתת תשובה ששללה את התשובה הזמנית שנתתי לה. הנסיון שלי בנושא מתרכז בזה שבתי קבלה טיפול יוד רדיואקטיבי לפעילות יתר של בלוטת התריס לפני 17 שנה . אז היינו צריכים לקחת את התינוקת שלה לכמה ימים בגלל סכנת הקרינה. חשבתי שיש אולי כאן מקבילה אם הטיפול במחטים רדיואקטיביים, או ברכיטרפיה. שבת שלום דני

28/02/2002 | 20:01 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני יוד רדיואקטיבי מזריקים לגוף והוא נשאר בגוף מספר ימים עד שהוא נפלט מהגוף. חולים בטיפולים כאלו נמצאים בחדרים מבודדים עד שהם מפסיקים להקרין בעצמם את הסביבה. הקרנה רגילה חיצונית , לא הופכת את המטופל למקרין בעצמו. כפי שודאי שמת לב מתשובותי אני שם לב תמיד גם לאספקט הפסיכולוגי של המחלה והטיפולים. אין גרוע מהבדידות של חולה סרטן הזקוק דווקא בתקופה רגישה זו לחום ואהבת סביבתו. חולים המטופלים ע"י החדרת גרגירים רדיאקטיביים לערמונית ( ברכיטראפיה) יכולים אולי להדמות לאנשים שטופלו בהזרקת יוד רדיאקטיבי. אני לא כל כך מומחה לנושא אולי כדאי לשאול את השאלה הזו את הרופאים שמתעסקים בברכיטרפיה כמו פרופ' מצקין. ד"ר אריאלי נ.ב. לא נורא, מכל טעות לומדים וזה נותן פתח לדיונים נוספים.תמשיך ככה אתה "על הכייפק" אם משהו לא יראה לי אני אתקן - לא קרה שום דבר. העקר הכוונה שבלב. ביי

28/02/2002 | 20:28 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני מתוך עיון באתר של פרופ' מצקין : חולים המטופלים בברכיטרפיה ההקרנה של הגרגירים הרדיאקטיביים לבת הזוג אינה מסוכנת. צריך זהירות עם ילדים ונשים בהריון רק למשך החודשים הראשונים. המדובר במגע צמוד בלבד ומרחק של כמטר לא מסוכן. יש אפשרות לרכוש תחתוני עופרת . ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת