גיל המעבר לנשים

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

01/02/2004 | 22:48 | מאת: ורד

לד"ר בן אריה שלום! אני בת 44, עברתי ניתוח להסרת גידול במעי הגס וגם הורדו לי החצוצרות והשחלות שניהם לפני שנה. בהמלצת האונקולוג שלי הפסקתי לשתות הורמונים, השאלה שלי האם אני נמצאת כרגע בגיל המעבר ולהתייחס בהתאם לגופי, ואם כן מה אתה ממליץ בכדי שאשמור על עצמי יותר. יש לציין שאני שותה כדור סידן 1 ביום.

גיל המעבר או המנפאוזה מופיעה עם הפסקת הפעילות ההורמונלית השחלתית ומכאן, מאחר שעברת כריתת שחלות הרי את מזה כשנה בגיל המעבר. כאשר הגיל הממוצע לתחילת המנפאוזה הוא בערך 51-52. ניתן לטפל בתופעות האופיניות למצב זה כגון גלי חם , הפרעות במצב רוח ושינה ואוסטאופורוזיס (דלדול העצם) על ידי הורמונים או תרופות חלופיות, זאת בנוסף לתזונה נכונה ופעילות גופנית. ממולץ לפנות לרופא נשים העוסק בתחום על מנת להחליט על הטיפול הרצוי.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית