המשך טיפול ביולוגי (אווסטין) למשך יותר משנה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

11/07/2016 | 20:19 | מאת: יאיר

שלום, לאמי גילו לפני בערך שנתיים את המחלה בשלב 4 גרורתי באיזור הבטן והייתה מטופלת בבית החולים בטיפולים כימותרפים במשך כחצי שנה. לאחר מכן עברה טיפול ביולוגי בשם אווסטין במשך שנה שבסופם של הטיפולים נמצא שיפור רב. את הטיפול האחרון באווסטין היא סיימה בחודש ינואר האחרון (2016) . לאחר מכן התברר לנו ממחקרים שנעשו, שטיפול במשך שנתיים בתרופה מועילה יותר לחולה . בעזרת הרופאה הצלחנו לקבל כטיפול חמלה עוד מספר חודשים לטיפול באווסטין. הבעיה הייתה שבעקבות בירוקרטיה של בית החולים העניין נדחה עד היום ,כבר עבר חצי שנה מהטיפול האחרון ורק לאחרונה הטיפול אושר . השאלה המתבקשות הם: 1.האם מומלץ לה להמשיך את הטיפול באווסטין ,למרות שעברה חצי שנה מהפעם האחרונה או שלוותר על הטיפול? 2. האם טיפול נוסף באווסטין יכול להזיק לבריאותה בצורה כלשהי? תודה.

ראשית לשאלתך השניה - אווסטין היא תרופה יחסית בטוחה אבל גם לה פוטנציאל לתופעות לוואי שחלקן יכולות להיות קשות אומנם יש ארצות בהן אווסטין ממומן על ידי המבטחים תקופות ארוכות משנה המאושר בארץ, אבל קשה להסיק באופן מדעי ומדויק לגבי חידוש הטיפול באימך לאחר הפסקת הטיפול למשך חצי שנה הגיונית ניתן לשקול בין המשך כעת או חידוש במקרה של חזרה בעתיד אבל על פי סל הבריאות לא ברור שהתרופה תאושר במקרה הצורך בעתיד, לכן כדאי אולי לשקול המשך עכשיו

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית