לינפרזה לסרטן שחלה חוזר

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

02/05/2016 | 15:13 | מאת: ליאת

שלום התחלנו בבירור עבור אמי בת 71 עם סרטן השחלה לגבי לינפרזה , בקריטריונים לקבלת התרופה רשום לסרטן שחלה חוזר, רגיש לפלטינום, שאלתי היא האם התרופה לא תועיל למי שהסרטן שלה מוגדר כעמיד לפלטינום? (או שזו התוויה רפואית כלכלית בלבד?) תודה רבה.

לינפרזה מועיל בעיקר לנשים שנמצאו כנשאיות מוטציה בגן BRCA נכון להיון בסל התרופות , לינפרזה מאושר לנשים אלו שסרטן חזר מקרים אחרים של נשאיות גם יכול לעזור אל עדיין לא בסל התרופות

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית