ציסטה בשחלה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

19/04/2016 | 19:59 | מאת: מגי מ

שלום אני בת 50. לפני 4 שנים גילו לי ציסטה בשחלה. אני במעקב כל שנה ולפני שנה היה נדמה שהיא גדלה מעט. (מ 38 על 44 ל 40 על 48). זוהו גם שתי פפילציות. סמן ה ca125 הוא 10.6 ןסמנים נוספים שנבדקו בבדיקת דם יצאו תקינים. בהתיעצות עם שני פרופסורים קיבלתי תשובות שונות - להוריד בשל גילי וכמו כן שהסיכון לסרטן שחךות בוא 1.6%. ואחר אמר שניתן לעקוב בצורה שמרנית כל 3 חודשים ואין צורך בניתוח. מאז אני עוקבת כל 3 חודשים, ללא שינוי. מה דעתך? איך אוכל להחליט מה לעשות בצורה שלא תסכן את בריאותי?

02/05/2016 | 17:09 | מאת: ג

הסיכוי לממאירות קטן ביותר , אך ללא התרשמות קשה לחוות דיעה

הסיכוי לממאירות קטן ביותר , אך ללא התרשמות ובדיקה קשה לחוות דיעה איזו גישה עדיפה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית