כריתת לולאה מצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

29/03/2016 | 20:21 | מאת: רחל

ד"ר שלום אני בת 51 ומחצה, לפני שבעה חודשים התקבלה תשובה לא תקינה של פאפ, נמצאו תאים טרום סרטניים בדרגה קלה, בוצעה ע"י מומחה צוואר הרחם גרידה של תעלת הצוואר והתוצאה יצאה תואמת פאפס, בבדיקת מעקב שבוצעה לאחרונה התקבלה תשובה על המצאותם של תאים טרום סרטניים בדרגה גבוהה, אמורה לעבור קונזיציה בימים הקרובים, מה הסיכויים שלא תהיה השנות של התופעה?

הסיכוי להישנות תלוי בתוצאה של הקוניזציה במידה ויש או אין מעורבות השוליים של החלק שנשלח לפתולוגיה ,אבל בכל מקרה סיכויי ההישנות הם לרב נמוכים

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית