שאלה בנוגע לרירית הרחם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

02/03/2016 | 19:10 | מאת: טליה

שלום רב, בת 48. בשנה האחרונה מחזור לא סדיר. בעקבות דימומים בלתי סדירים והכתמות דמיות בין המחזורים ביצעתי אולטרסאונד שהצביע על רירית עבה 10 מ"מ ולא סידרה. ווסת אחרונה היתה לי לפני כ 24 ימים כאשר בשלושת הפעמים הקודמות של הווסת היא הופיעה כל שבועיים - שבועיים וחצי. הטכנאית אמרה לי כי העובי יכול להתאים לזמן המחזור אך רירית לא סדירה דורשת התערבות תרופתית וכי היא יכולה לעיתים להצביע על פתלוגיה. בעקבות זאת ועד שאהיה אצל הרופא אני מאוד בלחץ. האם יתכן שזה ביטוי לסרטן הרחם? אודה על תשבתך.

05/03/2016 | 19:08 | מאת: יעלה

ברצוני להוסיף אין לי דימומים ואו כאבים מודה על תשובתך

במצב שתיארת יש סיכוי קטן לסרטן רירית הרחם או מצב טרום סרטני לכן מומלץ לעבור ביופסיה של רירית הרחם או הוסטרוסקופיה שזה הסתכלות בחלל הרחם + ביופסיה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית