בקשר לגנים תורשתיים

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

25/08/2015 | 08:52 | מאת: מיכל

שלום רב. רציתי לשאול בבקשה לאח של אבא שלי היתה בת שנפטרה מסרטן השד בערך בגיל חמישים ומשהו. לאותו אח של אבא שלי היתה גם נכדה , בת של בנו שנפטרה מסרטן בגיל צעיר. אני בת חמישים פלוס ויש לי שלוש אחיות יותר מבוגרות ממני כמו בגילאי השישים והשבעים שהן ב"ה בסדר. האם יתכן שבכל זאת היה לאבא שלי נשאות לגן brca או גנים מהסוג הזה? אגב לאבא שלי היו עוד שלוש אחיות שחיו עד גיל מבוגר מאוד ב"ה. נקווה שכולם , כל האוכלוסיה תהיה בריאה בעזרת ה', אבל בכל זאת רציתי לשאול מה הסיכון במצב כזה?

על פי הנתונים שמסרת וכיון שסרטן שד הוא הנפוץ ביותר יש סבירות טובה שאביך אינו נשא, אך עדיין ללא יעוץ אונקוגנטי מסודר ובדיקת דם אין אפשרות לדעת בודאות, הטוב ביותר שאם אחת הנשים שלקו בסרטן או קרוב משפחה בדרגה ראשונה שלהן יעבור את היעוץ והבדיקה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית