לפרטומיה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

19/01/2004 | 18:35 | מאת: מאיה

שלום, ברצוני לדעת מה הסיבוכים לטווח הארוך כתוצאה מניתוח לפרטומיה בגין PERITONEAL CA ? תודה

19/01/2004 | 22:21 | מאת: ד"ר אילן אטלס

שלום רב הסיבוכים של כל ניתוח הם מוקדמים ומאוחרים בדרך כלל הסיכוי יחסית קטן אך ברור שהיקף הניתוח משפיע על הסיכוי לסיבוכים אלו הכוללים: דמום ומתן דם DVT זיהום הרניה הדבקויות פגיעה בכלי דם שלפוחית ומעי לצערנו יש סיבוחים קשים אפשריים שכוללים אישפוז בטיפול נמרץ ועוד ולמזלנו אלו נדירים בשיקול אם לנתח או לא רצוי לשקול את תרומת הניתוח לעומת התועלת ובדרך כלל במחלה זו רצוי לנתח אם ניתן בברכה

19/01/2004 | 22:24 | מאת: ד"ר אילן אטלס

ולטווח רחוק בעיקר נשארת בעיית ההדבקויות המפריעה לניתוחים עתידיים וטיפול כימי תוך ציפקי לטווח רחוק קיימת אפשרות של הרנייה עדיין במחלה זו ניתוח הוא חשוב מאוד בברכה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית