גנטיקה בסרטן הרחם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

19/10/2010 | 09:59 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בת 40. סבתי מצד האבא חלתה ונפטרה מסרטן הרחם והשחלות וגם אמא שלה נפטרה מאותו הסרטן בדיוק. הרופא אמר לבנות של סבתי שלאחר שילדו את ילדיהן עליהן להוציא את הרחם והשחלות. הוא טען שהואיל והאמא היא של אבא שלי אני כאישה לא נושאת את הגנטיקה המסוימת ולכן אין צורך לבצע כל אקט בנושא. אני לחוצה מיזה מאוד וחרדה. האם נכון מה שאמר הרופא או שהגנטיקה הועברה אליי גם מאבי? אודה מאוד לתשובה שלכם ובמידת הצורך אשמח אם תייעצו לי אם לפנות לרופא מומחה. תודה. דני

גם גברים יכול להעביר נטיה גנטית לסרטן שד ושחלות ולכן מומלץ יעוץ אונקוגנטי מסודר באחד מהמכונים הגנטיים המוכרים

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית