פרוצדורת ליפ בעקבות ממצאי קולפוסקופיה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

09/09/2004 | 01:51 | מאת: נירית

שלום דר', עד עכשיו מבדקי PAPSMEAR היו תמיד תקינים, אין עבר משפחתי. בבדיקת PAP SMEAR שנתית אחרונה, כחודשיים לאחר הפסקת הריון (בלידת זירוז בסוף שליש שני) נמצא HPV. בבדיקת קולפוסקופיה שאחריה, נמצאה רמה גבוהה של תאי SIL עם דיספלזיה. הומלץ לי לעבור פרוצדורת ליפ בהקדם. השאלות שלי הן: 1. מהם הסיכונים בפרוצדורה? טווח קצר, ונזק לטווח ארוך? 2. האם ההחלמה מצריכה מנוחת שכיבה? 3. כמה זמן לוקח תהליך ההחלמה המלא? 4. מה הסיכון להישנות/התפתחות סרטן? האם ניתן לדעת שהכל הוסר? 5. האם המצאות HPV אומרת שסביר שגם בעלי נדבק ומעכשיו נדביק זה את זה, או שיש מה לעשות על מנת למנוע הדבקה? 6. האם מסוכן לי לנסות להיכנס להריון אחרי ההחלמה מהפרוצדורה? האם הריון עלול להאיץ תהליך כזה להפוך לסרטני? 7. האם טיפולי הפריות במטרה להיכנס להריון מסכנים אותי לנוכח הממצא (עברתי כבר לא מעט טיפולים)? מתנצלת על 'מבול' השאלות... הרבה תודה!

11/09/2004 | 22:16 | מאת: ד"ר אילן אטלס

חשוב מאוד ששאלות אלו ידוינו עם המנתח שלך למרות הסטטיסטיקה כל מקרה שונה ואין ליפ אחד דומה לרעהו בגדול הפוריות תשמר והפגיעה בחוזק הצואר נדירה רוב הנשים אשר עברו אצלנו ליפ חוזרות לעבודה רגילה לאחר יומיים עד שבוע חשוב להזכיר שמעקב לאחר הפעולה היא מילת הקסם וכמובן הסיכוי לחזרה טלוי בממצאים של הליפ בהצלחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית