היש חדש תחת השמש ?!! - כנס בחו"ל

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

01/01/2004 | 14:00 | מאת: מירב - נציגה רפואית

שלום ושנה טובה לכולם, חזרתי רק עכשיו מכנס בינלאומי, אשר עסק כולו בנושא החידושים בתחום האונקולוגי, ואני מקדישה מעט מהזמן שיש לי ע"מ לשתף גם אתכם. הכנס סקר את ההתפתחויות והמחקרים החדשים אשר רובם מתרכזים באיתור, סימון ופיתוח תרופות על בסיס פיטו-פרמקולוגי דהיינו תרופות אשר מקורם בצמחי מרפא מוכרים ו/או צמחים "חדשים" שמצטרפים מדי יום למשפחה הזאת. אין בגישה הזאת הרבה חדש, לאור העובדה כ-2/3 מהתרופות מקורם בצמחי מרפא. החידוש שמסתמן, בתעשיית התרופות, הוא בוויתור הולך וגובר על "סינטוז" (יצור מלאכותי) של תרופות והתמקדות הולכת וגוברת במרכיבים הפעילים הידועים בתצורתם הטבעית, אך למרות שכאמור אין בה חדש יש לה יתרונות מרובים בעיקר לחולים ובניהם:. פיתוח תרופה חדשה המבוססת על מרכיבים כימיים ו/או "מסונטזים" היא "סיפור" של שנים רבות (בממוצע 10 שנים) ודורשת השקעת עצומה של משעבים במחקר, פיתוח, ניסוי וייצור שלא לדבר על כך שלחולים אונקולוגיים או חולים במחלות קשות אין את הזמן להמתין. מכאן שאיתור ופיתוח, של רכיבים יעילים, ממקורות טבעיים, תאפשר השקת תרופות בטוחות ויעילות תוך זמן קצר יחסית. לאור בטיחותם הצפויה רוב התרופות והתכשירים יהיו ללא מרשם ו/או כאלה אשר ידרשו התייעצות בסיסית עם הרופא ויתפסו מקום מכובד בתחום התרופות ו/או הטיפולים המשלימים. מכאן שחלק מהאחריות לטיפול במחלתנו ושמירה על בריאותנו תיפול במידה זו או אחרת על כתפינו, אך יחד עם זאת תאפשר לנו מעורבות אישית ושליטה על מהלך הטיפולים אותם אנחנו מקבלים, ובגדול על גורלנו. אין בזה כל רע כל עוד אנחנו, כחולים וצרכנים, נשכיל לשתף את הרופא המטפל ולא נתחיל להשתמש "בתרופות סבתא" למיניהם. כאן המקום לציין שגישה זאת, המעודדת מעורבות אישית, הולכת ותופסת תאוצה גם בישראל וכבר כיום קיימות מרפאות לרפואה משלימה במספר מרכזים רפואיים מובילים כגון הדסה עין-כרם, רמב"ם חיפה, ועוד.. . בין "הכוכבים" הבולטים של הקנס אני רוצה לציין את האדפטוגנים אשר "גנבו את ההצגה" ותפסו מקום מרכזי בסמינרים. מההרצאות התברר שיותר ויותר מרכזי מחקר וחוקרים מהראשונה מתמקדים בתכונות הייחודיות שלהם וכגון: וויסות המערכת ההורמונלית וחיזוק המערכת החיסונית (אשר פעילותם הלא סדירה מחלישה את הגוף וחושפת אותו למחלות) ולאחרונה יש התמקדות גם בתכונות האנטי-קרסינוג'יות (מניעת התפתחות סוגים מסוימים של תאים סרטניים) אשר באו לידי ביטוי בניסויי מעבדה. "האדפטוגנים" אינם חדשים למדע הם סומנו לראשונה לפני כ-50 שנה ע"י פרופסור הנס סלייה זוכה פרס "נובל" לרפואה, אך רק לאחרונה, עם התפתחות התעשייה הביו-טכנולוגית, יש אפשרות ממשית לייצר תרופות ותכשירים על בסיס אדפטוגני. למרות המקובל לחשוב, יש עניין רציני מצד הקהילה הרפואית בתרופות והתכשירים חדשים וכבר כיום מתקיימות הרצאות מקצועיות במרכזים האונקולוגיים על האדפטוגנים ותרומתם האפשרית לחולי במחלות קשות ובכלל זה סרטן. את הסקירה הזאת אסיים בהצעה מכל הלב ! אל תאמינו לאף מילה שכתבתי כאן, או שיכתבו אלה שיבואו אחרי. אתם אנשים אינטליגנטיים, ואם אתם כאן יש לכם את ידע והיכולת הטכנולוגית לקבל את כל המידע שבעולם ולהחליט בעצמכם. בדקו, תשאלו שאלות, יש "ים" של חומר ומידע שעומד לרשותכם בכל הנושאים ובכלל זה אלה שהתייחסתי אליהם כאן בהרחבה כגון האדפטוגנים. אם תרצו עזרה באיתור מקורות תפנו ואני אשתדל לסייע. שנה טובה ובריאה, מירב

29/01/2004 | 23:05 | מאת: ד"ר אילן אטלס

הרמבם כתב בליילה ולכן כתב שאין חדש תחת השמש איה כנס זה היה ומי אירגן? איך את מאייתת את המוסג באנגלית ואיזה נסיון קליני מבוקר היה בנשים עם סרטן גינקולוגי והיכן פורסם לא הבנתי

31/01/2004 | 17:10 | מאת: מירב - נציגה רפואית

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית