ca of ovary

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

26/12/2003 | 23:30 | מאת: hagit

שלום רב אימי אובחנה לפני חודשיים כחולה בca of overy נותחה ב19.11 ,במהלך הניתוח עברה: splenectomy total (hemicolectomy rt(extended salpingo-oophorectomy bilateral total abdominal hysterectomy omenectomy בנוסף נראתה בבלוטת לימפה אחת גרורה של קרצינומה ב18.12 התאשפזה שוב בשל : malignant pleural effusion לאחר ניקוז דוצ של 3.8 ליטר אובחנה pneumonia התפליט הפלאורלי נשלח לציטולוגיה ממצאים:משקע חלבוני עשיר ובו ליאוקוציטים רבים מאקרופגים ותאי מזותל קבוצות של תאים אטיפיים המתאימים לממאירות. בשיחתנו עם הרופא המטפל נאמר לנו כי המחלה עברה לstage 4,וכי הדבר אינו משנה בעבורנו את הפרוטוקול הטיפולי(carboplatin+taxol)אותו תחל אימי בעוד 3 ימים(29.12).ברצוני לקבל את חוות דעתכם בדבר הפרוגנוזה (בהתאם לאגרסיביות המחלה),הטיפול המומלץ,הסימפטומים הנלווים האמורים לאותת לנו על התקדמות נוספת של המחלה(איזורים פוטנציאליים לגרורות),הצורך בהדמייה למטרת אבחון מעמיק,טיפול תומך לטיפול הקונבנציונאלי או כל אינפורמציה שתוכל לעזור. עם המון תודה והערכה על פועלכם

מרבית המקרים של סרטן השחלה מתגלים בשלב מתקדם (שלב 3 או 4) הפיזור הוא בדרך כלל לחלל הבטן ולחלל הצדר (פלוארלי) כפי שהיה אצל אימך ופיזור לאתרים אחרים הוא נדיר. במקרים אלו כשל אימך, הטיפול המיטבי הוא זה שאימך עברה ועוברת, ז"א ניתוח אקסטנסיוי לכריתת כל מסה גידולית ולאחר מכן טיפול כמוטרפי של קרבופלטינום + טקסול למשך כ 6 קורסים. עם טיפול זה יש סיכויים מצוינים לנסיגה של המחלה. לאחר סיום הטיפול יש צורך במקב צמוד שיכלול בדיקות גופניות, הדמיה (CT ואולטרסאונד) ובדיקות דם שכן למחלה נטיה לחזור ואז יש מקום לטיפולים נוספים. בשלב זה המלצתי להיצמד לטיפול הקונונציונלי המאד יעיל שניתן לאימך ורק במידה ובעוד חודשים/שנים המחלה תחזור לשקול טיפולים אחרים.

29/12/2003 | 09:38 | מאת: hagit

שלום ד"ר אלון בן-אריה. ברצוני להודות לך על תשובתך המהירה. בהמון הערכה על פועלכם, חגית.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית