מחלה טרופובלסטית-G.T.D

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

17/04/2004 | 10:44 | מאת: יפית

נמצא בריאתי השמאלית גידול שמפריש ביתא. בניתוח שעברתי הוצאה כל האונה התחתונה . הממצא נשלח לארה"ב והפתולוגים זיהו אותו כממצא טרופובלסטי. שאלתי: במה שונה גידול טרופובלסטי בריאה מהגידול הריאתי השכיח? שאלה נוספת: היכן אני יכולה למצוא מידע על המחלה (ברשת,בספרות או קשר עם חולים דומים?)

17/04/2004 | 17:47 | מאת: ד"ר אילן אטלס

שלום רב בכל ספר על גידולים גינקולוגים תחת הנושא מולה MOLE או GTN או GTD יהיה כלול הנושא הממצא הראתי בהחלט מעניין כי לרוב ממצאים אלו הם אחרי הריון מולרי כלומר הריון בו הייתה מולה וגרורה ממנה עברה לראה גידול זה הינו שונה לגמרי מגידול ראתי ראשוני כי הגידול הראתי הראשוני לא מגיב לכימוטרפיה לעומת גידול טרופובלסטי המגיב ולכן אני רואה בכך יתרון בולט האם עברת גרדה ?הריון? והעם לאחר הוצאת הגוש יש עדיין רמה של BHCG בדם?

ההבדל שמחלת GTD מקורה ברקמת שליה מהריון קודם. זו מחלה שונה לחלוטין מגידול ראשוני של הריאה ובעלת יכולת ריפוי רבה יותר עם פרוגנוזה בדרך כלל מצוינת. חפשי בספרים וברשת בנושא :gestational trophoblasic disease

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית