קוילוסיסוציס......

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

17/12/2003 | 18:55 | מאת: טלי

שלום. אני בת 22 ועוברת סדרת בדיקות כיוון שיש לי כאבים באיבר המין ובעת קיום יחסי מין בפרט שלצערי הפך להיות דבר בלתי נסבל ומונע אפשרות של חיי סקס רגילים אם בכלל- אובחנתי כסובלת מווסטיבוליטיס אף שאני בספק שזו הבעיה היחידה. ערכתי את בדיקת הפפס ובתשובות קיבלתי שקוילוסיסוטיס (או איך שזה נאמר) נראה על חלק מתאי האפיתל.... למען הסר דאגה כי יש לי מספיק כרגע, מה זה הקוילו הזה בדיוק? תודה

כפי שכתבת אין בהכרח קשר בין הכאבים והממצא של קוילוציטוזיס בבדיקת ה PAP שעברת. קוילוציטוזיס הוא ממצא הנראה במיקרוסקופ בתאים שנדבקו בוירוס HPV. הוירוס הזה מאד שכיח באיברי המין ומציאת קוילוציטוזיס בלבד לא דורשת כל טיפול למעט מעקב על מנת לודא שהוירוס לא גורם לנגעים משמעותיים אחרים .

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית