סרטן שד

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

17/12/2003 | 16:08 | מאת: שירה

שלום לך. אובחנתי כחולת סרטן השד ועברתי ניתוח כריתה חלקית של השד ובדיקה של הבלוטות שנמצאו נקיות. עברתי סדרה של הקרנות ואני לוקחת טומקספין. במאמרים שקראתי הבנתי שהסיכוי שלי גבוה יותר לחלות גם בסרטן השחלות. על מנת לבדוק זאת עלי לעבור בדיקה גנטית. האם לא ניתן לבצע ניתוח הסרת השחלות ללא בדיקה גנטית. תודה שירה

במידה והבדיקה הגנטית חיובית הסיכון ללקות בסרטן השחלה הוא מאד גבוה וקיימת המלצה חד משמעית לעבור כריתת שחלות מונעת. במידה והבדיקה הגנטית שלילית ולא קיים סיפור משפחתי של סרטן שחלה או שד, הסיכון ללקות בסרטן השחלה הוא רק במעט גבוה מבכלל האוכלוסיה. לאור זאת, אין המלצה במקרים אלו לעבור כריתת שחלות מונעת. למרות זאת, כבמקרה שלך במידה ואינך רוצה לבצע את הבדיקה הגנטית, ניתן לשקול בחיוב כריתת שחלות מונעת גם ללא בדיקה גנטית.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית