בדיקה גופנית וולווסקופיה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

09/07/2020 | 22:47 | מאת: רינה

שלום דוקטור יש לי שאלה שאף רופא נשים לא ידע מה לענות לי עד היום. אני עברתי לידה לפני חצי שנה ופתאום מצאתי באיזור של הדגדגן פצע לבן קטן. הלכתי לרופא נשים הוא לא ידע מה זה שלח אותי לבדיקה קולפוסקופיה ושם הוא ערך לי בדיקה גופנית וולווסקופיה ובממצאים כתוב בצד שמאל של קליטוריס ציסטי קטן 3 סממ ואמר לי שנקודה לא חשודה אבל אני צריכה לחזור לביקורת עוד שלושה חודשים. ועכשיו השאלה שלי: 1.למה צריך לחכות 3 חודשים ? 2.למה אי אפשר פשוט לפוצץ את הציסטה הזאת ? היא מאוד לא נעימה לי כי זה ממש יושב באיזור של הדגדגן . שאני מקיימת יחסי מין מרגישה זרמים לא נעימים באיזור כי זה מפריע לי . מה ניתן לעשות ?

1. אני מניח שההמלצה ל 3 חודשים מקורה מהערכה שמדובר בממצא שפיר שאולי יעלם בצורה ספונטנית 2. ייתכן שאפשר לנקז או לכרות את הממצא אך איני יכול לחוות דיעה על סמך תאורך בלבד

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית