רחם- גוש אגני מוגדל- צמוד מימין,

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

04/01/2020 | 09:00 | מאת: יפעת

מבקש לשאול: אימי בת 75 , ידוע על רחם שריריני שנים רבות, לאחרונה נמצא ממצא שחלתי בגודל 5 ו 7 ס"מ, ועוד כמה ממצאים סולידים קטנים יותר, וערכי AC-125 של 42 .כמו כן נוזל מעט באגן ורחם לא ניד. בבדיקה גופנית- ממצאים אגניים סולידים, קיר אחורי שנמוש ידנית בדוגלס לא סדיר, מלאות קידמית לרחם, רחם לא ניד. בסיטי נמצא :בולה בלינגולה, בסיסי ריאות ופלאורה תקינים. שני האדרנאלים מעובים ומגושמים יותר משמאל. כליות- תקין, ללא הידרנפרוזיס, אפקט נפרוגני תקין, ללא אבנים, ציסטות קטנות דו"צ, שופכנים ואאאורטה תקינים, ללא לימאדנופטיה, אין מיימת, לולאות מעי- תקין, שלפוחית השתן במילוי חלקי, דופנותיה סדירים, לחוצה על ידי רחם מוגדל עם הסתדיויות . רחם- גוש אגני מוגדל- צמוד מימין, עם התנזלויות ותוכן כ 7.3 ס"מ, יתכן בטפולה, דוחק את המעי. עצמות- ללא הרס גרמי. אנא הסבר לי בבקשה במה חושדים? אני מבינה שהסיכוי שמדובר במשהו ממאיר ? שאלה נוספת: האם יהיה אפשר להוציא את הרחם והטפולות בלאפראסקופיה? אימי עם יתר לחץ דם וסוכרת ולכן חשוב לנו לא פתיחת בטן- מצה דעתך? אנא עזרתך- בבקשה בבקשה.

ראי תשובתי מטה ולהערכתי מקרה זה לא מתאים ללפרוסקופיה אבל קשה לחוות דיעה חד משמעית ללא בדיקה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית