סרוס פפילרי בורדרליין שלב 3 מיקרו פפילרי שחלות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

13/08/2019 | 11:28 | מאת: הודיה

פרופ'/ד"ר נכבדים שלום רב, 1. רעייתי בת 35, בשנת 2014 עברה ניתוח לפרסקופיה להוצאת ציסטה שחלתית שהתבררה כגידול סרוס פפילרי בורדרליין שלב 3 עם אימפלנטים לא חודרניים בפיזור נרחב ברחם באגן ובשחלות דו"צ. בנוסף נמצאו נגעים מיקרו פפילריים ונכרתו שתי החצוצרות. 2. מאז רעייתי במעקב צמוד כל חודשיים שלושה לערך עם ביצוע בדיקות ca125 + ca15.3 לרבות us ואגינלי ומעקב רופא גניקו אונקולוג. 3. בחודש יוני 2017 עברה שוב לפרסקופיה אבחנתית לצורך הוצאת ביופסיות לפתולוגיה ונמצאו גידולים מיקרו פפילריים בפיזור נרחב באגן ברחם ובשחלות. 4. בחודש נובמבר 2017 שוב נותחה והפעם כרתו לה את שתי השחלות לרבות ניקוי וכריתה של משטחים נגועים. 5. נכון להיום אין לה חצוצרות ואין לה שחלות, והותירו לה רחם בלבד. נאמר לנו כי עדיין ישנם אימפלנטים לא חודרניים בורדרליין שלב 3 מיקרו פפילרי בפיזור נרחב באגן וברחם. 6. ומכאן שאלתנו כדלקמן: לנוכח המתואר לעיל האם הגידול הסרוטי השחלתי כבר אינו פעיל לנוכח כריתת השחלות דו"צ או שהגידול הסרוטי השחלתי עדיין פעיל היות ועדיין ישנם אימפלנטים מיקרו פפילרי בפיזור נרחב באגן וברחם ? לתשובתך אקדים תודה

לפי תאורך המחלה עדיין קיימת וסביר להניח שתזדקק לטיפול נוסף בהמשך

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית