תוצאות קולופוסקופיה - חרדה ממש

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

23/07/2019 | 16:29 | מאת: שני

ד״ר בן-אריה שלום, בתוצאות בדיקת hpv - חיובי לזן 16 עם hsil הופנתי לקולופוסקופיה - תוצאות קולפוסקופיה: transformation zone type 3 - aceto white epithel+mosaic grade 2 הרופא נטל ביופסיה ואמר שאני צריכה לעשות קוניזציה בתוך 6 שבועות. אני ממש שרויה בחרדה, האם תוכל להסביר לי מה משמעות תוצאות הקולפוסקופיה?? הרופא ציין בפני שזה לא סרטן אבל האם ניתן לדעת אם זה סרטן או לא לפני שמקבלים תוצאות ביופסיה?? הרי הביופסיה מלמדת אם זה סרטן ? הוא אמר שזה לא נראה משהו עמוק..אבל אני פשוט חרדה ממש ומתקשה לתפקד. אודה לך אם תוכל להאיר את עיני כי אני קוראת בכל מיני פורומים על בנות שהוציאו להן את הרחם ואין לי עדיין ילדים והמחשבות מתפרסות לכל הכיוונים.

23/07/2019 | 16:35 | מאת: שני

בנוסף, אודה לך אם תוכל לומר לי מה הסיכוי להישנות לאחר קוניזציה. שמתי לב שיש בנות שזה חוזר להן יותר מפעמיים..

מדובר במצב טרום סרטני ולא סרטן ולכן ברב המקרים קוניזציה אחת בלבד ומעקב לאחר מכן זה מספק יש סיכוי קטן להישנות של המצב הטרום סרטני ולכן חשוב המעקב ולפעמים אומנם דרושה קוניזציה נוספת

24/07/2019 | 14:19 | מאת: שני

תודה ד״ר על המענה המהיר.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית