רירית רחם מעובה/רחם מוגדל

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

22/07/2019 | 12:56 | מאת: סימה

שלום רב, בת 52, וסת אחרונה לפני כשנתיים. לפני 10 ימים הופיע דימום + כאבים בבטן התחתונה, בינתיים הדימום פסק - מרגישה עדיין "כאב עמום" בבטן תחתונה/גב. בבדיקה אצל הרופא א.ס. : רירית רחם מעובה 20מ"מ / רחם מוגדל 8 שב' עברתי גם בדיקת פיפיל - אין עדיין תוצאה. ברור לי שאינך יכול לתת אבחנה חד משמעית אבל לאור ניסיונך והרשום מעלה - האם יתכן "משהו אחר" ולאו דווקא סרטן רירית הרחם/סרטן הרחם? תודה מראש

24/07/2019 | 09:02 | מאת: סימה

שלום, ביצעתי היום א.ס. במכון (הא.ס. מלפני 4 ימים היה במרפאת רופא) ולהפתעתי הרירית בעובי 4.8 ותיאור הרירית סדירה....האם השינוי(היתכן??) מבשר טובות או דווקא מחשיד? ממצאים נוספים; רחם 51*39*50 ממצא היכול להתאים לשרירן מספר 1 בגודל 42*47 מיקום סב סרוזי - שוב תודה!

כן בודאי שאפשרי שאין מדובר בסרטן יש סיבות נוספות ועצם העובדה שבבדיקה חוזרת הרירית דקה אף תומך באפשרות שאין מדובר בסרטן, אבל ברור שצריך לחכות לתשובה הפתולוגית

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית