נגע חשוד .קנדילומה או אחר?

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

10/07/2019 | 17:06 | מאת: דינה

שלום רב!במשך 4 חודשים אני מרגישה משהו באיזור בין פי הטבעת לבין נרתיק.יותר לכיוון הנרתיק.הנגע אינו כואב אלא אך ורק שאני מנגבת באיזור.הייתי אין ספור פעמים אצל רופא עור,רופא נשים,כירורג. היום שוב חזרתי לרופאת עור.בהתחלה היא אמרה שאין כלום מבחינתה מדובר בקנדילומה ופיתאום החליטה שיש ממצא חום חשוד ,מכוייב בצורה קלה. היא טוענת שיתכן שמדובר בוירוס זהה לזה שמעורר סרטן צוואר הרחם ושלחה אותי לכירורג פלסטי לבצע היופסיה אבחנתית. רציתי להתייעץ איתך: 1. אני עשיתי את הפאפ לפני כשלוש שנים.עשיתי פיפל פעמיים לפני שנה.האם יתכן שנוצר ממצא סרטני על ידי וירוס פפילומה?אני 10 שנים לפחות אחרונות לא מקיימת יחסי מין. 2. האם רופא פלסטי מסוגל לקחת ביופסיה אבחנתית במקום כזה עדין במסגרת קופת חולים?או שיש צורך לפנות לבית חולים?האם נכון שהביופסיה מבצע כירורג ולא רופא נשים או פרוקטולוג? תודה ענקית! מודאגת מאוד. דינה

כל רופא גניקולוג, פלסטיקאי או כירורג יכול לבצע ביופסיה בהרדמה מקומית ורק לפי תוצאת ביופסיה יהיה ניתן להבין האם קשור להדבקה בוירוס הפפילומה שייתכן שאף התרחש לפני יותר מ 10 שנים

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית