כריתת שחלות מניעתית וניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

06/03/2019 | 10:52 | מאת: טלי

שלום. אני בת 39, נשאית BRCA1 וכרגע בהריון. אמורה ללדת כשאהיה בת 40. הרופא המליץ לי להוציא את השחלות תוך כדי ניתוח קיסרי. אשמח לדעת מה ההשלכות (אני יודעת על הקדמת תופעות גיל הבלות וכו), יותר במובן האם זה יגביל אותי בטיפול בתינוק? האם הניתוח מבוצע בהכרח בהרדמה מלאה ולא אוכל לחוות את הרגעים הראשונים עם ילדי? הבנתי שניתן להניק אח"כ, האם ההחלמה יותר קשה מאשר בניתוח קיסרי רגיל? תודה רבה

מבחינת הרדמה והיקף הניתוח אין הבדל מאד משמעותי בין ניתוח קיסרי עם או ללא כריתת שחלות ולכן ניתן לעבור בהרדמה איזורית עם התאוששות תקינה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית