סרטן צוואר הרחם שלב 2

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

05/11/2018 | 21:55 | מאת: נור

אם באותו pet ct של מי שאובחנה כחולת סרטן צוואר הרחם על סמך ביופסיה וpet ct זה, התגלתה גם קליטה מוגברת באורופארינקס ובנזופארינקס וקליטה גבוהה suvmax 7.2 בבלוטת לימפה בשרשרת ג׳וגולרית מוגדלת 1 ס״מ זה יכול להיות שני סרטנים ביחד שנגרמים מאותו וירוס פפילומה hpv שכמובן מהווה סיבה עיקרית לסרטן צוואר הרחם ? אם הוירוס הזה גרם לסרטן בצוואר הרחם יכול להיות לגרום בו זמנית לסרטן אחר באורופארינקס? יש לציין שלפי בדיקת הpet ct הסרטן מקומי בצוואר הרחם ויש קליטה באורופארינקס ובנזופארינקס ובבלוטת לימפה 1 ס״מ חוץ מזה אים קליטות פתולוגיות במקומות אחרים בגוף

,תאורטית יכול להיות שני סוגי סרטן בו זמנית אבל זה מאד מאד נדיר ולא סביר וחשוב לברר מה משמעות הקליטה בלע ובבלוטה - לפעמים זה יכול להיות דלקת

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית