דחוף מאוד! שאל בנוגע לתוצאות בדיקת פאפ

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

04/11/2018 | 16:04 | מאת: ליטל

רופאת נשים הודיעה לי היום שלאחר קבלת תוצאות בדיקת פאפ אני בטייפינג סיכון לזן 31 והיא אמרה שנמצאו 3 נוגדנים והפנתה אותי לבדיקת קולפוסקופיה. יצוין כי גם לפני כשנה עברתי בדיקת פאפ והתקבלה תוצאה ASUS ואז עברתי בדיקת קולפו שהייתה תקינה, מחר קבועה לי בדיקת קולפ' אבל אני רוצה לדעת מה משמעות התוצאות?? האם יש לי את נגיף הפפילומה? האם זה בסיכון לוירוס? מה המשמעות?? אודה לעזרתך תודה מראש ליטל

זן 31 הוא זן של וירוס הפפילומה שיכול לגרום שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם ולכן מומלץ קולפוסקופיה לברר האם את רק נשאית של הוירוס או שיש שינויים שדורשים טיפול

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית