תוצאות בדיקת סיטי אחרי ביופסיה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

26/10/2018 | 14:28 | מאת: נור

להלן חלק מתוצאות בדיקת הפט סי טי (לגבי שאר התוצאות הכל מובן) למי שאובחנה כחולת סרטן צוואר רחם , מדובר במחלה שממוקמת רק בצוואר הרחם . תוצאות פט סי טי : ראש - צוואר קליטה מוגברת מודגמת באורו - פארינגס עם אי סימטריה מסוימת ב ct ( אין לשלול שמדובר בתהליך דלקתי ) לקורלציה קלינית קליטה גבוהה 7.2 Suv max מודגמת בבלוטת לימפה מוגדלת עד 1 ס״מ בשרשרת הגיוגולרית הפנימית משמאל , מספר בלוטות לימפה בתחנות שונות של צוואר משמאל קטנות וללא קליטה פתולוגית,לקורלציה עם US . בבדיקת אאג פה ולוע תקינים , צוואר נקי לא נמושו גושים , ואין שום כאב לכן אין כיוון אפילו איפה זה בצוואר . נקבע לי תור לבדיקת סיב אופטי FO . 1)האם יש חשד לממאירות גם בבלוטה או שזה תהליך דלקתי? 2) האם בתהליך דלקתי או זיהומי יכולה דרגת הקליטה להגיע ל 7.2 Suv max ?

בהחלט ייתכן שזהו תהליך דלקתי אבל בהמשך לבדיקה עם הסיב האופטי ייתכן שיהיה צורך לבצע ביופסיה מבלוטת הלימפה על מנת לודא מה סיבת הקליטה הגבוהה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית