התייעצות בקשר לתוצאת us אגן קטן

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

28/04/2018 | 17:49 | מאת: אילנית

שלום רב, בינואר 2017 התגלה לי בבדיקת us ציסטה בשתי השחלות כל אחת 1.5 סנטימטר. כיום בבדיקת אגן קטן שביצעתי ביום הרביעי של המחזור, בשחלה השמאלית נרשם שמרקם השחלה תקין ונצפו זקיקים קטנים ודוגלס חופשי מנוזל. לעומת זאת בשחלה הימנית הודגם מבנה עכור, בגודל 16*17 מילימטר ללא זרימות שיכול להתאים לציסטה, בנוסף גם בשחלה זו נצפו זקיקים קטנים. כמו כן יש לציין שאני סובלת מבטן נפוחה. מה עליי לעשות? האם עליי לעבור ניתוח להוצאת הציסטה? האם מדובר בסרטן השחלות לדעתך?הציסטה לא נעלמה כבר שנה ושלושה חודשים. תודה רבה

לא כתבת את גילך ופרטים חשובים נוספים על מנת לתת יעוץ מסודר, אבל הסיכוי לסרטן שחלה בממצא כה קטן וכפי שתארת הוא אפסי ובנתונים הללו לא נראה שכלל יש מקום לניתוח , אלא למעקב בלבד

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית