ציסטה גדולה ..........

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

07/02/2018 | 10:59 | מאת: דיקלה

שלום במשך 6 שנים יש לי ציסטה בשחלה בגודל 82*43 ממ, בתוכה מבנה צלול, מודגמת מחיצה עדינה בחלל הציסטה כ2 ממ קוטרה וללא זרימות על פניה. לא הופקו זרימות בחלל הציסטה, זרימות דלות בהיקף הציסטה שלא ניתנות למדידה. ללא פפילציות בגודל 77*41 ממ. (הציסטה גדלה ב 4 ממ יחסית לשנה שעברה) האם עלי לעשות ניתוח או להשאיר? תודה

08/02/2018 | 12:58 | מאת: דיקלה

שכחתי לציין, אני בת 36

לא כתבת מה גילך והאם יש כאבים אבל באופן עקרוני לגדילה של 4 ממ אין כל משמעות ולכן אם בעבר הוחלט שאין צורך לנתח, אז הגדילה הלא משמעותית הזאת לא אמורה לשנות

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית