הריון מולארי וטיפול בGTN

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

11/06/2017 | 18:59 | מאת: אבי

אשתי בשבוע ה-9 להריון עברה גרידה בחשד להריון מולרי. לאחר בדיקת ממצאי הפתולוגיה נמצא שאכן ההריון היה מולארי מלא. עשינו מעקב שבועי של ערכי הבטא שירדו מ-80000 ל-11000 תוך שבועיים ולאחר מכן התחילו לעלות. לאחר מכן בוצע צילום חזה ו-PET CT ונמצאו גידולים ב ריאה לפיכך הומלץ להתחיל בטיפול כימותרפי והיא קיבלה כ- 20 זריקות MTX (כ-5 סדרות למשך קרוב ל-3 חודשים). בתחילת הטיפול הבטא עמדה על 13000 וירדה ל-2900 לאחר 17 זריקות. בזריקות ה-18,19,20 הבטא כמעט ולא זזה והתייצבה על 2500. כעת הומלץ על טיפול ב-actinomycin d בעירוי אחת לשבועיים. האם יש טיפול נוסף אפשרי (שמכיל פחות תופעות לוואי)? מה קורה האם הטיפול הזה לא עוזר, איזה עוד טיפול ניתן לקבל?

הטיפול המומלץ הוא אומנם אקטינומיצין D רק אם לא עובד או יעיל מספיק מומלץ טיפול בשילוב של מספר תרופות כמוטרפיות שאז פוטנציאל לתופעןת לוואי יותר גדול

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית