נשירת שיניים בגל חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

18/10/2006 | 19:05 | מאת: רויטל

שלום. לצערי יש לי בעיות חניכיים קשות ואני כל הזמן בטיפולים. לאחרונה חלה החרפה ורופאת השיניים שלי שוקלת לשלוח אותי לבדיקת התאמה כהגדרתה להשתלת שיניים (היא לא מבצעת השתלות). שאלתי:מה ההבדל בין השתלה לתותבות (אני בת 46) האם יש סיכונים כלשהם בהשתלות? האם בכלל כדאי לעשות השתלות במצב החניכיים שלי? תודה על ההתייחסות. רויטל.

23/10/2006 | 00:02 | מאת:

רויטל שלום, ממליץ לך לפנות למומחה לחניכיים (פריודונט) לבדיקת חניכיים וייעוץ לשתלים. אם יש לך בעיות חניכיים לא מומלץ להתחיל בשתלים לפני שפתרת את הדלקות חניכיים אחרת הדלקת תפגע בשתלים. באופן עקרוני שתלים הם פתרון לשיקום קבוע (גשרים וכתרים) בעוד שתותבות הם שיקום נשלף. המומלץ ביותר הם שתלים- אסתטי ופונקציונלי יותר אבל גם יקר. יש סיכונים בכל דבר וגם בשתלים אולם אם את עושה אותם אצל רופא מומחה את מקטינה סיכונים ובעיות.