טיפול בנסיגת חניכיים קשה למעשנים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

04/10/2006 | 22:37 | מאת: מיכל

אני סובלת מנסיגת חניכיים, ברקע בוצעו לפני כמה שנים ניתוחי חניכיים ללא הועיל. כתוצאה, חלק מהשיניים כבר במצב נשירה והמראה הכללי מאוד לא אסתטי. אורתודטית פסלה אפשרות של השתלת חניכיים או שתלים ולמעשה איני רואה באופק כל דרך לטיפול 'שורש' בבעיה. הטיפול היחיד שהומלץ הוא סידרה של ניקויים עמוקים, עקירה היכן שצריך ותותבות. האם קיים טיפול אחר? מדוע השתלת חניכיים לא הומלצה? אני תושבת ירושלים - אשמח אם תמליץ על מומחה לנושא באזור ועל אמצעי טיפול. תודה מיכל

08/10/2006 | 23:16 | מאת:

מיכל שלום, את רשימת המומחים לפריודונטיה תוכלי למצוא באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל. www.ida.org.il לפי מה שאת מתארת- לא יעזור השתלת חניכיים, אבל צריך לבדוק לעומק את נושא השתלים-אם ניתן בכל זאת לשלבם בטיפול. ממליץ שתפני למומחה לחניכיים.

16/09/2007 | 00:10 | מאת: טלי

שלום! יש לי נסיגת חניכיים שמתבטאת בתזוזת שינים ובמרווחים בין השינים. השאלה שלי האם מומלץ לי לעשות כתרים בשביל האסתטיקה או שתלים? אם אני יעשה כתרים האם הם יפלו? האם אתה יכול לייעץ לי מה לעשות.