השתלת עצם

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

19/09/2006 | 15:46 | מאת: ענת ינון

שמי ענת ינון. מומחה לחניכיים ראה צילום סטוס שלי וקבע שעליי לעבו ר ניתוח להשתלת עצם ולא יודע מה אחוזי ההצלחה שלו. לטענתו יש בעיה בשיניי הקדמיות. את הצלחת הניתוח ניתן לטענתו לדעת רק במרוצת השנים ואם לא יצליח יעקרו לי את שניי הקדמיות. חרדה הלכתי לרופא אחר שטען שאין צורך בניתוח כי מדובר בשיניים קצרות והניתוח עלול להזיק. שניי יפות ומטופלות אז למה לעשות ניתוח ומה יבטיח את השארות השניים הקדמות שהכי חשובות לי מהשאר , בפי? כמה אחוזים מובטחים למניעת נפילתם אחרי ניתוח העצם, ומה זאת אומרת לעבור ניתוח שלא יודעים אם הוא ייקלט והאם יש סיכוי שהניתוח יגרום לנפילת השניים? ענת ינון

08/10/2006 | 22:32 | מאת:

ענת שלום, אין קשר אם השיניים יפות ומטופלות, אם ישנה בעייה בתמיכת השיניים (אובדן עצם וכו'). קשה להבטיח שהשיניים ישארו בפה שכן ישנם גורמים שונים ואת נגעת בחלקם (אורך השיניים, הצלחת הטיפול ועוד). רצוי לדעתי שתלכי לרופא מומחה לחניכיים ותשאלי אותו את השאלות הללו על סמך הצילומים והקליניקה. ולבסוף, השתלת עצם מצליחה לרוב ורצוי לבצעה אם ניתן, אבל בהתאם למצב בפה.