סיבוך

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

15/09/2006 | 17:48 | מאת: נופר

שלום לך ד"ר, עקב כאב ממוקד בחניכיים פניתי אל הרופא שלי בבקשה שיבדוק והוא ביצע צילום. לאחר מכן הסביר שאו שמדובר בעששת רגילה או ב"ספיגה חיצונית"בכל אופן יש לבצע חיתוך בחניכיים ולבדוק במה מדובר. בפתיחה שביצע הסתבר לו שיש להכנס עמוק מאד ..ואח"כ לבצע טיפול שורש . הסיפור הזה היה לא קל ונראה שרופא היה לחוץ ולא בטוח בעצמו . אני אמור לחזור אליו להמשך טיפול ונכון להרגע הפה שלי מלא תפרים וכאב. 1. האם עלי לבצע שטיפות עם מי פה (תרודנט?) 2. האם זה מסמכותו לבצע חיתוך בחניכיים ופעולה כרוגית גדולה כזו או שזה ענין לכרירוגים ומומחה לחניכיים.? 3.אני נוהג לדאבוני לכסוס ציפורנים האם יתכן שזו הסיבה לנזק בחניכיים? 4.התפירה נעשתה עם חוטים שיש להוציאם ידנית (לא נמסים) זה מקובל או פרימיטיבי? תודה

27/09/2006 | 11:14 | מאת:

שלום רב, אני רואה שאתה לא בטוח בטיפול ולכן ממליץ לך ללכת לייעוץ נוסף אצל מומחה לחניכיים ולו רק בשביל השקט. ולשאלותך: 1. יש לבצע שטיפות פה לאחר פרוצדורה עם תפרים בפה כיון שיש קושי בצחצוח. 2. לכל רופא שיניים יש את הסמכות לבצע פרוצדורות כאלו ואחרות אבל יש מומחים שמתעסקים בעיקר בזה. 3. אין קשר. 4. זה מקובל וכך נוהגים. שנה טובה.