פצעים בפה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

11/08/2006 | 19:49 | מאת: דור

אחת למספר חודשים מופיעים לי בפה פצעים, נראים כמו אליפסות לבנות קטנות. ישנן גם על הלשון (מאוד קטנות אבל כואבות). בנוסף ישנם פצעים באיזור הבליעה אשר מקשות על הדיבור. הפצעים נעלמים לאחר כ- 9 ימים. מהן האפשרויות להסבר פצעים אלו? ומהו הפתרון לכל אפשרות? תודה מראש...

30/08/2006 | 11:27 | מאת:

דור שלום, הפצעים שאתה מתאר נקראות אפטות והן עוברות עם טיפול או בלי טיפול לאחר כ-10 ימים. אומרים שהם נגרמים מלחץ או מתזונה לקויה או ממחסור בויטמינים ואולי כל ההשערות נכונות. ניתן לשים עליהם משחות שונות להקלה על הכאבים ולכיסוי.

03/10/2006 | 09:46 | מאת: טליה

אני סטודנטית וכל פעם שיש לי מבחן יוצא לי פצעים בפה ... לפני שבוע יצאו לי המון פצעים בפה אבל רק בצד אחד של הפה על הלשון יצא לי בצידו המון פצעים חלק לא כואבים כלל וחלקם כואבים הפצעים מאוד אדומים ונפוחים גם הפפילות הפילפרום (השערות נעלמו ) זה דיי מלחיץ אותי ...מחשש לסרטן הבלשון

05/12/2007 | 12:41 | מאת: מיכל

ד"ר פרנקנטל שלום! לפני ימים אחדים הופיע אצלי פצע לבן בחלק האחורי של הלשון. הפצע כואב מאד והוא מקרין לי לגרון ולאוזן. חיכיתי זמן מה שהוא יעבור אבל בנתיים הכאב רק מחמיר ומציק לי כל הזמן, בעיקר בשעה שאני אוכלת. האם יש דרך לטפל בפצע כזה, או שיש לחכות שהוא יעבור מעצמו? האם זה מצביע על חוסר בויטמינים? יש לציין כי לאחרונה הפסקתי לאכול בשר, ובעקבות כך השתנה התפריט היומי שלי. האם יש קשר בין זה לתופעה?