ניתוח חניכיים עם הוספת עצם בגיל צעיר ועוד

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

18/06/2006 | 19:23 | מאת: שירה

שלום רב אני בת 27, נמצא בסיום טיפול יישור שיניים אינויזליין, לאור המלצת שיננית פניתי למומחה חניכיים שקבע כי אני סובלת ממחלת חניכיים הנגרמת מחיידקים, המליץ על מפגשים לניקוי עמוק אצל שינית מלווה באנטיביוטיקה. בבדיקה לאחר הטיפול אמר כי יש יש מס' כיסים בעומק של 7 מ"מ וישלבצע במספר מוקדיפם ניתוח חניכיים תוך שימוש בחלבון גדילה. ראישת רציתי לדעת מהו אותו ניתוח ושנית האם יכולים להיות תחליפים כמו ניתוח פשוט יותר או הקפדה על ניקיים בתדירות גבוהה יותר. כן, האם יש השפעה לעובדה כי אני במהלכו של טיפול אורטודנטי על מצב השיניים כעת והאם הניתוחים לעיל לא יפגמו בטיפול ליישורץ סליחה על עומס השאלות אך הנושא מטריד אותי רבות

25/06/2006 | 19:27 | מאת:

שירה שלום, מומלץ לטפל קודם כל בבעיית החניכיים ורק לאחר סיומה להמשיך בטיפול האורתודונטי. יש צורך בבדיקה קלינית ורנטגנית לדעת על היקף הכיסים וטיבעם על מנת שאוכל להגיד אם ניתן לעשות טיפולים אחרים. לא כל הנגעים מתאימים במדוייק לטיפול הזה (אמדוגיין). במידה ואת מתלבטת ממליץ לך ללכת לחוות-דעת נוספת.