נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

15/03/2006 | 08:28 | מאת: רביד

שלום בשנים האחרונות יש לי כאבים בשיניים כשיש מגע של השן עם מים קרים. הדבר מפריע לי בעיקר בצחצוח שיניים ובעיקר בחורף, אבל שמתי לב שבאופן אוטומטי כשאני שותה, או אוכל מאכלים עם נוזליות, אני מפנה את הנוזלים למקום פחות כואב. רופא שיניים אחד שהייתי אצלו, עשה צילומים, ואמר שאין שום חור, ורק אמר לי להשתמש במשחת שיניים לחניכיים רגישות. רופא אחר שהייתי אצלו, קבע ללא צילום שאין חור, ושהבעייה היא נסיגת חניכיים שחושפת את שורש השן. הוא אמר שאין מה לעשות, ויכול להיות שתוך כמה שנים זה יסתדר. ניסיתי משחות שיניים לשיניים רגישות, ניסיתי משחות שיניים עם אלוורה וזה לא עזר. האם זה נכון שאין מה לעשות? האם ייתכן שזה רק יהיה יותר גרוע עם הזמן? הסתכלתי היום בראי, וראיתי שממש רואים את שהקצה התחתון של השן (או לפחות לי נראה שזה הקצה התחתון). האם יכול להיות שהחניכיים ייסוגו יותר מדי, ולשן לא יהיה על מה להישען? אודה על תשובתכם ועזרתכם.

25/03/2006 | 19:10 | מאת: רביד

למה לא עונים פה על השאלות? האם הפורום פעיל?

25/03/2006 | 23:20 | מאת:

רביד שלום יכולה להיות המשך נסיגה מדלקת ולפעמים גם מצחצוח ויש לפנות למומחה לחניכיים לבדיקה וטיפול. הרגישות בשיניים נותנת לפעמים הרגשה של חור בשן וישנם כל מיני חומרים שיכולים לעזור וטיפולים שונים שהמומחה לחניכיים ימליץ לך עליהם. לעיתים אין ברירה וצריך גם לנתח (כיסוי השורש החשוף). אבל בהחלט יש מה לעשות.

29/03/2006 | 22:42 | מאת: אריאלה

מרוב נסיגת חניכיים השן הקידמית העליונה בולטת משמעותית החןצה. יש פתרון לדעתך? כואב?