נסיגת חניכיים בלתי נמנעת? הייתכן?

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

26/02/2006 | 23:21 | מאת: איתי30

שלום רב. בואו ניקח את המצב ההיפוטטי הבא. אדם ממוצע אשר מצחצח את שיניו בצורה עדינה ונכונה. משמתמש במשחה ובמי פה המכילים אמין פלואוריד. משתמש בחוט דנטלי מדי יום. מבקר אצל שיננית אחת ל-4 חודשים. נמנע לרוב מאכילת ומשתיית. ובקיצור עושה את כל אשר ניתן על מנת לשמור על היגיינת פה ומניעה. אך בכל זאת יש לו כיסים רבים והוא סובל מנסיגת חניכיים. האם זה יכול להיות. אני שואל כי יש לי חבר כזה. האם זה משהו טבעי. האם יש נטייה מוגברת לייצור יתר של אבנית אצל אנשים מסויימים? האם אפשר להשוות זאת לבנאדם שעושה ספורט באופן קבוע, אוכל נכון ובריא, שומר על משקל אך בכל זאת הוא יחסום עורקים בלב וברגליים פשוט בגלל גנטיקה גרועה. ??!! האם נסיגת חניכיים היא גנטית? תודה !!

01/03/2006 | 21:59 | מאת:

איתי שלום, יש מחלות חניכיים שעוברות במשפחות מסויימות ולהן מרכיב גנטי חזק, במיוחד אצל אנשים צעירים עם מחלות חניכיים. החוכמה היא גילוי מוקדם ככל האפשר ובדיקה של שאר המשפחה וכמובן טיפול ע"י מומחה לחניכיים לעצירת המחלה ותיקון הנגעים.