דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

11/01/2004 | 12:22 | מאת: שלהבת

לד"ר מכטיי שלום. החניכיים שלי מדי פעם מדממות בצחצוח השיניים פניתי לרופא השיניים שלי והוא המליץ על שטיפות במי מלח זה עזר חלקית אבל ייבש לי את הפה לחלוטין אני משתמשת כרגע במרידול (משחת שיניים) האם אני זקוקה לטיפול נוסף. בברכה שלהבת

16/01/2004 | 00:06 | מאת: ניני

אני יודעת ששימוש שמשחת השיניים מרידול אינה טובה למקרים של דלקת חניכיים, רופא השניים שלי המליץ לי הפסיק להשתמש בה וכן להשתמש במשחת השניים של טבע

16/01/2004 | 10:22 | מאת: שלהבת - לניני

בס"ד לניני אודה לך אם תתני לי את שם משחת השיניים של טבע שרופא השיניים המליץ לך. בתודה ושבת שלום שלהבת

20/01/2004 | 21:16 | מאת: ידע אישי

100 מ"ג X 3 פעמים ביום של COQ10 לאלטמן יש כמוסות של 100 מ"ג (להשיג בבתי טבע) כשהדימום יעבור או לאחר כשבוע השארי על 100 מ"ג ךיום למשך חודש נוסף. אם ההטבה בחניכיים נשמרת, את יכולה לרדת למינון של 60 מ"ג ביום לתמיד. במקביל ניתן גם לקחת 1000-2000 מ"ג של ויטמין C ביום. כל זה הינו במקביל לשמירה על הגיינה דנטלית או טיפול פריודנטאלי במידה וצריך. בהצלחה נ.ב - אם את על תרופות לדילול דם יש לערוך מעקב צמוד (בדיקות דם תכופות) , משום ש - COQ10 מדלל מעט את הדם.

20/01/2004 | 23:01 | מאת:

שלהבת שלום, שטיפות פה אינן חודרות לכיסי החניכיים והן פותרות באופן זמני בלבד בעיות של צחצוח ודלקת חיצונית. לכן במקרים של דימומים או בעיות אחרות בחניכיים אמליץ על בדיקה אצל רופא מומחה לחניכיים (פריודונט).

25/01/2004 | 22:16 | מאת: דן

אלי שלום יש לי דלקת חניכיים קלה רופא השיניים המליץ לי לצחצח בפרודונטקס. הפסקתי לעשן לפני חצי שנה אך יש לי מאז דימומים קלים לפעמים כאשר אני מצחצח שיניים ולעיתים גם ללא צחצוח. האם לדעתך התוסף COQ10 הינו מומלץ לבעיות של דימומי חניכיים?האם הוא עוזר? האם ישנם מזונות מסוימים אשר מועילים למניעת דימומי חניכיים? מה דעתך על משחת השיניים פרודונטקס ושטיפת מרידול.