בעיות חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

27/01/2006 | 18:14 | מאת: dan

שלום רב אני בן 52 שתי סתימות מילדות . לא אכלתי סוכר שנים.לפני 4 שנים התחילו כאבים בשן טוחנת עליונה רופא שיניים אמר " יש לך בעיות חניכיים ולא שיניים "זרק אותי למומחה חניכיים שקבע - כיס -לניתוח. בעת ההרדמה הרגשתי חולשה פתאומית , לאחר ההתאוששות וכיוון שהמקום רדום הרופא החליט לא לחתוך חניכיים. אך להמשיך בטיפול כאילו חתך.ולפי דבריו עבד מבחוץ יותר קשה ביעילות כמעט כמו שחתך .ומאז אני כל חצי שנה בטיפול שיננית ובדיקה שלו . + חוט +מברשת קונית 614 +מברשת חשמלית. פעמיים צילומים ,כל ביקור משבחים את עבודת הניקוי שלי "אין נסיגה -נראה מצויין" אךךך --- המקום שם מציק ????לא כאב ממש אבל מושך לכמה דקות. בעיקר בבוקר .יכול לעלם לחודש וחוזר.? השן הזו עם טיפול שורש לפני 15 שנה מה דעתך?? אכלתי פעם אחת שוקולד ועוגה ואז הצטרפו מיד עוד כמה שיניים לרגישות שנמשכה שבועיים+ האם כך הפה רגיש לסוכר? או הצפת סוכר לאחר שנים של התנזרות בעייתית. חן חן על תשומת הלב

05/02/2006 | 23:00 | מאת:

דן שלום הסוכר במגע עם השיניים יכול לגרום לרגישות במיוחד אם ישנם נסיגות בחניכיים. ממליץ על שימוש יומיומי במשחת שיניים לשיניים רגישות כדוגמת סנסודיין או קולגייט-סנסיטיב. במידה ואחרי מספר שבועות אין הטבה ניתן ללכת לרופא השיניים ולו פתרונות נוספים. כיון שהמקום עדיין מציק לך, ממליץ שתפנה את תשומת ליבו של הרופא המטפל וכן אף ניתן לפנות לדעה שנייה אצל מומחה לחניכיים.