ניקוי עמוק

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

29/11/2005 | 21:33 | מאת: שירן

שלום רב יש לי 2 כתרים (שיניים עליונות קדמיות) שעושות לי צרות רבות... לפני שנתיים עשיתי ניתוח הארכת כותרת ושמו לי כתרים חדשים. כשנה אחרי הניתוח, לאחר שהפסקתי להשתמש במשחת שיניים מרידול , התחלתי לדמם מאיזור החניכיים שמעל הכתרים. באבחון אצל מומחה אובחנה דלקת והוצע לי לעשות ניקוי עמוק. שאלותיי הן: 1) מהו בדיוק ניקוי עמוק? האם הוא יכול להזיק באיזשהו אופן או רק לגרום לשיפור? וגם- לכמה זמן הניקוי העמוק אפקטיבי? 2)למרות שהדלקת הינה רק מעל 2 הכתרים, נאמר לי לעשות ניקוי עמוק בכל הפה. האם אין אפשרות לעשות ניקוי רק מעל 2 שיניים? 3)איני יודעת אם זה קשור, אך אני מרגישה שהכתרים לא מודבקים "הרמטית". כלומר- אני יכולה באמצעות הלשון להזיז אותם מעט כלפי מטה. (איני רוצה שתתקבל תמונה לא נכונה- הם לא בסכנת נפילה או משהו כזה,זה לא משהו שמורגש בבדיקה אצל רופא שיניים). האם יתכן שזהו המקור לדלקת? אם כן, האם כדאי לעשות את הניקוי העמוק? תודה רבה וסליחה על האורך 3)

30/11/2005 | 11:39 | מאת:

שירן שלום 1. ניקוי עמוק או הקצעות שורשים הוא טיפול שבו מחליקים את השורשים ע"י סילוק פלאק ואבנית. בד"כ מתבצע בהרדמות. הוא יכול רק להועיל במקומות שיש אינדיקציה לטיפול הזה, ובאזורי כתרים יש לדעת שיתכן ותהיה נסיגה של החניכיים וחשיפה של השורשים מתחת לכתרים דבר שיביא לבעיה אסתטית. אם שומרים על ניקוי בבית ועם שיננית אזי לרוב ישנה יציבות. 2. יש אפשרות לעשות ניקוי מקומי בלבד אבל אם ישנה בעיה בכל הפה אז מומלץ לטפל בכל הפה. 3. יתכן ובגלל הדלקת מתחילה תזוזה של השיניים ולכן זה יכול להעיד על דחיפות הטיפול. הקצעת השורשים עם הדרכה טובה היא תחילת הטיפול בדלקת חניכיים.