שימוש בג'ל עבור דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

29/11/2005 | 13:00 | מאת: מיכל

צהריים טובים, הייתי אצל רופא השיניים שלי ומאחר שיש לי דלקת חניכיים, הוא רשם לי קורסודיל ג'ל ואמר למרוח לפני השינה, לאחר צחצוח השיניים. אבל כשעיינתי בעלון התרופה, ראיתי שכתוב שמשתמשים במשחה באחת משתי דרכים: לצחצח איתה שיניים, או למרוח על החניכיים במשך דקה. האם זה אומר שחייבים לשטוף את המשחה אחרי דקה? כי ממה שהרופא אמר, הבנתי שאני אמורה להשאיר את זה לכל הלילה (טרם השתמשתי במשחה, קיבלתי אותה רק היום). שאלה נוספת (פחות חשובה) - מה בעצם ההבדל בין ג'ל כזה לבין החומר לשטיפת פה שבא בבקבוק (גם כן של קורסודיל, או טרודנט, וכד'). האם הג'ל יותר מרוכז, יותר יעיל? תודה רבה!

30/11/2005 | 11:26 | מאת:

מיכל שלום ממליץ לך ללכת למומחה לחניכיים לבדיקה וטיפול. הטיפול עם הג'ל או עם משחה אחרת לא יעזור לך להתגבר על מחלת חניכיים אלא אולי ירגיע באופן זמני.

30/11/2005 | 13:44 | מאת: מיכל

לד"ר שלום, כאמור הג'ל נרשם לי ע"י רופא השיניים שלי, כלומר מישהו מקצועי ראה את החניכיים. הוא לא אמר שמדובר במחלת חניכיים אלא בדלקת חניכיים מקומית. אשמח אם תוכל לענות לשאלה לגבי השימוש הנכון בג'ל... תודה.