נסיגת חניכיים- השתלה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

08/11/2005 | 17:58 | מאת: אודל

שלום לך, יש לי שיניים יפות וחיוך מקסים. בחמש עשרה השנים האחרונות בעיקר לאחר הלידות כפי הנראה או בעקבות דלקות קלות, החניכיים שלי נסוגות לאט ובטוח. המצב הגיע שרואים את צוואר השן, ולשם נכנס פלאק, וזה מצהיב. אני הולכת לשיננית כל 3 חודשים כולל טיפול פלאור. כשאני מחייכת יש מקומות שהחנכיים נסוגו מאוד, וזה לא יפה לא אסטטי ולא נוח. איזה טיפול אתה מציע? האם יש אפשרות אחרת חוץ מהשתלה? איך אפשר לעצור את הנסיגה? תודה

27/11/2005 | 23:12 | מאת:

אודל שלום לא ניתן להחזיר את המצב לקדמותו ללא התערבות כירורגית ולעיתים גם זה לא יתן פיתרון מושלם (תלוי בצורת הנסיגה). שיננית חשובה למניעה ולחזרה של הנסיגה.