ריח רע מהפה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

15/08/2005 | 11:21 | מאת: שני

שלום רב אני סובל מריח רע בפה ומידי כמה זמן אני מבחין באבנים רכות קטנות מסריחות בפה נאמר באחד הפורומים שהיווצרות אבנים קטנות בשקדים שבגרון היא כתוצאה מהסתיידות שאריות מזון וחיידקים המשתחררות לחלל הפה. אבנים אלו אינן גורמות בדרך כלל לתופעות פתולוגיות אך ריחן רע ביותר. כיצד ניתן לטפל בבעייה זו בדחיפות שני

20/08/2005 | 23:33 | מאת: ציפי

לשני שלום, אני מציעה לך פשוט לנקות את השיניים מעששת, שאריות מזון ואבנית אצל השיננית. לאחר מכן לצחצח במשחת שיניים המורכבת מחומרים טבעיים כמו ג'ל אלוורה מיוצב ופרופוליס (האנטיביוטיקה של הטבע המיוצרת על ידי הדבורים משרף של עצים). במשחת השיניים אין פלואוריד משום ששני החומרים הללו הם אנטי חיידקיים ולכן הם קוטלים את העששת. במקרים שבהם יש דלקות או כאבים בחניכיים ניתן למרוח את המשחה על המקום הכואב מבלי לשטוף לפני השינה. למחרת בבוקר הכאב ייעלם או יופחת. אם תרצי פרטים נוספים תוכלי לפנות אלי במייל. בהצלחה ובריאות שלימה. ציפי

14/09/2005 | 13:16 | מאת:

שני שלום תעייני בתשובותי הקודמות בפורום זה לגבי ריח-רע. לא ידוע לי על האבנים הקטנות אלא אם כן זו אבנית ומומלץ להסירה.

17/09/2005 | 11:42 | מאת: אחת שעברה זאת

השקעים בשקדים נגרמים מחירור של השקדים עקב דלקות גרון חוזרות. אל החורים האלו מתנקזים חיידקים ושאריות מזון. הריח אכן מ-ז-ע-ז-ע. הפתרון - הוצאות השקדים. השקדים האלו כבר עשו את שלהם, ואפשר להוציא אותם בניתוח שקדים שנקרא טונזילקטומי. מוציאים בבי"ח ע"י רופא אף אוזן וגרון בהרדמה מקומית. שבועיים אחרי הנתוח יש כאבים חזקים, ואי אפשר לאכול הרבה. אחרי שבועיים בול, כל הכאבים עוברים. שווה לעבור את הניתוח. משיגים כך איכות חיים חדשה וריחנית.