בקשר לבעיה חמורה בשיניים.

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

20/07/2005 | 13:26 | מאת: sivan

אני בת 21 הייתי מ"ס פעמים בבדיקת שיניים ומאחר ושנים שלא הייתי בטיפול או בדיקה מאז שהייתי קטנה אמרו שיש לי הסתברות גדולה וחמורה מאוד של אבן בשיניים. עברתי ניקוי מלא של כל האבן והיה לי הרבה דימום שהרופא אמר שהוא מופיע לא בגלל ניקוי האבן אלא בגלל דלקת בחניכיים שנוצרה מהאבן שהיה כל הזמן בשיניים. נוסף לזאת הרופא אמר להשתמש כל יום בקייסמים ולנקות בבשר ובין כל שן ושן וממש עד שהקיסם יעבור מבעד לכל שן עד שרואים שהוא עובר ונמצא ממש בתוך הפה עד מעבר לאחוריי השניים הפנמיות שבתוך הפה. זה לוקח זמן, כואב קצת,וממש מעיק ומייאש אני כבר לא יודעת מה לעשות. אין פיתרון אחר מלבד הניקוי הזה כל יום? או יש משהו אחר לניקוי מלבד קיסמים שהם עשויים מעץ וממש מקשים ומכאיבים עד כדי כך שאפילו יוצא לי הרבה דם מהבשר. וזאת הרופא אמר שאני חייבת לעשות כל יום משום שאם לא אני עלולה להיווצר למצב של עקירת כל השיניים מאחר ולשיניים שלי יש נטייה להיווצרות אבן(שצריך לעבור ניקוי כל יומיים שלושה אצל רופא במידה ואני לא אעבוד עם הקיסמים). האם כל הדברים שאמר הרופא: שיש לי כבר דלקת בחניכיים שגרמה לדימום בעת ניקוי האבן שהוא עשה ושתעבור עם העבודה היום יומית בקיסמים והאם זה אכן נכון שאילולא העבודה שלי עם הקיסמים ניתן להגיע למצב של איבוד השיניים???? אני מיואשת וכבר לא יודעת מה לעשות. אשמח לקבל חוות דעת נוספת.

27/07/2005 | 12:10 | מאת:

סיוון שלום אני לא יודע את מצב החניכיים שלך האם יש לך מחלת חניכיים או לא אבל הטיפול הראשוני מצריך הדרכה טובה בגהות הפה סילוק אבנית והקצעות שורשים. חלק מההדרכה כולל שימוש בעזרים בין השיניים ולפי תאורך השימוש בקסמים הוא נכון וחשוב להמשיך. הכאבים לאט יחלפו וגם הדימומים. אין צורך בשטיפות. ממליץ על בדיקת מומחה לחניכיים.