דלקות בחניכיים והקשר לסרטן

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

23/06/2005 | 14:40 | מאת: גלי

שלום יש לי שן עם טיפול שורש ובתעלות יש לי דלקת בעבר עברתי ניתוח שהחזיק כמה שנים כעת שוב חזרה הדלקת בחניכיים מעל השן החולה.הרופא אמר לי שאני צריכה לעקור את השן ולבצע השתלה. כיוון שזה מאד יקר אני כרגע דוחה את זה. שאלתי אליך האם יש קשר בין דלקות כרוניות בחניכיים לבין סרטן הפה? והאם ככל שהדלקת לא מטופלת יש נזק לא הפיך לחניכיים בכל הפה?והאם כדאי לי בנתיים רק לעקור את השן ובעתיד לבצע את ההשתלה? בתודה גלי

29/06/2005 | 10:37 | מאת:

גלי שלום אין קשר בין מחלת חניכיים כרונית לסרטן ככל שידוע לנו כיום. ככל שהדלקת מחמירה יש יותר אובדן עצם ואובדן תמיכה בשן וזה משפיע על הטיפול העתידי ולכן יש לשקול עקירות, והשתלות ניתן לבצע בשלב נוסף. כמובן שיש לבצע מעקב ע"מ שלא תהיה תזוזה של שיניים. לגבי השן הספציפית קשה לי לענות לך ויש צורך בבדיקה.

29/06/2005 | 22:11 | מאת: מירי

האם ידוע שטיפולי כימותרפיה ורדיולוגיה מדרדרים מאד מצב של חניכיים בעייתיות ודלקתיות.? האם במקרה כזה יש שוני בטיפול החניככים לעומת הטיפולים ללא הקשר לטיפולי הסרטן? תודה.