טיפול פשוט וטבעי בבעיות חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

22/06/2005 | 20:07 | מאת: יעל

לאמא שלי התגלו בעיות חניכיים חמורות ביותר לפני כ16 שנה, היא הלכה למומחה חניכיים שאמר לה שתוך שנה השיניים שלה צפויות לנשור והיא חייבת נתוחי חניכיים מאסיביים על מנת למנוע זאת. היא לא הסתפקה בחוות דעתו של רופא זה בלבד והלכה לרופא טבעוני, הרופא הטבעוני המליץ לה על דיאטה מסויימת שהיא כבר לא זוכרת למשך כמה חודשים ועל דבר נוסף - שטיפת הפה במי מרווה - לוקחים עלים מיובשים של מרווה (עולה 4 שקל בחנויות תבלינים וטבע) או עלים טריים ומערים עליהם מים רותחים, כשמתקרר מעט סוחטים את העלים ושוטפים את הפה עם המים. אמא שלי מתמידה עם המרווה ועד היום ברוך ה' השיניים שלה במקום, כמובן שיש להקפיד על ניקיון שיניים ביתי יסודי ועל ביקור אצל שיננית כל כמה חודשים. את כל הסיפור הזה סיפרתי מכיוון שגם לי - בגיל 25 התחילו בעיות חניכיים ונכנסתי לפורומים השונים וממש נבהלתי מכל התאורים, ניתוחים וכד' . אז אני חושבת שאם יש טיפול בריא ופשוט כל כך (ולא יקר) כדאי לנסות , זה בטוח לא מזיק. רפואה שלמה לכולם

28/06/2005 | 22:31 | מאת: נ.פ.

שלום רב. לתחזוקה שוטפת ומניעת בעיות חניכיים מומלץ גם להשתמש בג'ל לציחצוח שיניים מרכיבים טבעיים : אלו ורה ופרופוליס - שני חומרים שהם: * חומר ניקוי וחיטוי טבעי * מונע דלקות * אנטי חיידקי * אנטי פיטריתי לפרטים נוספים אפשר ליצור קשר ב-אימייל.

29/06/2005 | 10:27 | מאת:

יעל שלום לא הייתי ממליץ על דרכי טיפול טיבעוניות לאנשים שיש להם מחלות חניכיים. שטיפות פה לסוגיהן אינן חודרות לתוך הכיסים וגם לא מרפאים את המחלה. השטיפות יכולות לכל היותר לצמצם את הצטברות הרובד והדלקת החיצונית. מספר מחקרים בדקו השפעות תזונתיות על החניכיים והם נמצאו כמינוריים. הגורם העיקרי למחלה הוא חיידקי והטיפול המודרני מתייחס אליו.