האם לעשות את הניתוח חניכיים?

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

15/06/2005 | 15:22 | מאת: מיקי

שלום לפני כחודש הלכתי למומחה חניכיים בקופת חולים עם התנפחות אדומה בפפילה שבין שתי השיניים הקידמיות והוא אמר לי לעשות פעמיים הקצעה. לאחר שעשיתי זאת המצב לא ממש השתפר אומנם הנפיחות קצת ירדה אל עדיין נשאר אודם בין השיניים וזה החל להתפשט לחלק מהחניכיים בנוסף השיניים הקדמיות התרחקו. וכאשר באתי אליו לפני כמה ימים אז הוא אמר לי שאני צריכה לעשות ניתוח חניכיים בשתי שיניים הקידמיות ולאחר מכן יש סיכוי שהשן שלי (במקרה כתר) תחשף. ואולי אצטרך לעשות כתר אחר. האם יש דרך למנוע את הניתוח כמו להמשיך לעשות שטיפות? האם יש סיכון שהשן תיפול אם לא אעשה את הניתוח הזה.? האם כדאי ללכת לעוד חוות דעת? אני גם מרגישה שהשן קצת מפריעה לי (לא כואבת) ובא לי להוציא אותה. אנא עזרו לי ותייעצו לי. אשמח אם תוכלו לייעץ לי מומחה חניכיים טוב שיכול לצמצם את הנזק בפה.

15/06/2005 | 21:39 | מאת: DMD

איפה אתה מתגורר? צרף כתובת אימייל.

16/06/2005 | 09:42 | מאת: מיקי

אני גרה בבת ים כתובת אי מייל: [email protected]

29/06/2005 | 10:10 | מאת:

מיקי שלום את יכולה ללכת לחוות דעת נוספת למומחה לחניכיים וכיוון שלא בדקתי אותך קשה לענות האם יש דרכים נוספות לטיפול. באופן כללי הטיפול שקבלת עד כה נראה נכון וגם ההתיחסות לנסיגה נוספת נראית במקום. תוכלי למצא את רשימת המומחים לחניכיים (פריודונטים) באתר של האגודה לחניכיים: www.perio.org.il