ניתוח חנייכים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

05/12/2004 | 23:23 | מאת: רבקה

אני בת 55 וסובלת ממחלת חניכיים.הרופאת שיניים שלי המליצה לי על ניתוח חניכיים בלייזר. רציתי לדעת מה הסיכונים בניתוח כזה, מידת ההצלחה והיתרונות/חסרונות לעומת ניתוח ללא לייזר תודה

14/12/2004 | 15:19 | מאת: דר'

שלום, הליזר הינו כלי כירורגי לכל דבר. היתרונות שלו הינם: עצירת דימום בעיקר. חסרונותיו: יקר, האטה בקצב ריפוי הפצע, דרישה למיומנות גבוהה של הרופא, יש צורך בהרדמה מקומית (כמו בשימוש בסכין מנתחים), ריח של בשר חרוך ועוד, טכניקה חדשה יחסית עם follow up מוגבל. לכן,לעצם העיניין: האהיזר הכירורגי הינו פחות חשוב. יש לדאוג יותר לבחירה ברופא שהוא מומחה לחניכיים ובעל ניסיון רב.

29/12/2004 | 11:15 | מאת:

רבקה שלום אני ממליץ לך ללכת להבדק ע"י מומחה לחניכיים אשר מציג רשיון מטעם משרד הבריאות, האקדמיה הישראלית והאמריקאית לחניכיים ממליצה באופן ברור ביותר באיזה ניתוחים ניתן להשתמש בלייזר והם מעטים מאוד ורק ברקמה רכה, כלומר לא ליד שיניים ועצם. אנחנו עדיין רק בתחילת הדרך עם המכשיר לייזר. במחקרים שונים לא נמצא הבדל בין סכין מנתחים לחיתוך בלייזר וכן הפרוצדורה בלייזר לרוב דורשת גם היא הרדמה. אל לנו לשכוח שהלייזר הוא אמצעי ולא המטרה.